Відсторонення Труханова передбачено законом про протидію корупції – САП

Відсторонення Труханова передбачено законом про протидію корупції – САП

Укрінформ
Відсторонення голови міськради Одеси Геннадія Труханова від посади на час досудового розслідування передбачено законом про протидію корупції.

Про це заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка під час засідання у Солом'янському райсуді м.Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні прийнятий і діє закон про запобігання корупції. Згідно із статтею 65, зокрема частиною 5, передбачено, що особа, якій повідомлено про підозру у вчиненні нею злочину у своїй службовій діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень у порядку, визначеному законом. Чи повідомлено про підозру Труханову? Так, повідомлено. Декілька днів тому судом підтверджена обгрунтованість цієї підозри при застосуванні стосовно Труханова запобіжного заходу», - сказав прокурор.

Він також вказав на те, що, перебуваючи на посаді міського голови, Труханов має змогу впливати на свідків, покази яких є важливими для органу досудового розслідування, а також може вчинятися підробка, або підміна відповідних документів.

«Обіймаючи посаду міського голови. Геннадій Труханов має певний перелік повноважень та важелів... зокрема, право призначати або звільняти певних осіб – через його реалізацію також можливий вплив на свідків, які дають свідчення, я б сказав, не на користь Геннадія Труханова», - заявив Мусіяка.

Як приклад маніпуляцій він навів відрядження Труханова до Праги.

Читайте також: Справа Труханова: НАБУ і САП виклали в мережу "краянівську схему"

Перед початком засідання адвокат Труханова Олександр Лисак зачитав та попросив слідчого суддю долучити до матеріалів справи велику кількість різних грамот, подяк, нагород, характеристик від різних фондів, організацій, представників влади. Під час виступу адвокат апелював до того, що відсторонення Труханова від посади може негативно вплинути на життєдіяльність міста. Сам Труханов також заявив, що за час його керування містом одесити почали жити краще, він має велику довіру містян, а при закупівлях керується принципом ощадливості.

У залі присутні деякі депутати міськради Одеси.

На вході до будівлі суду стоять щільні шеренги правоохоронців. Біля суду перебуває  близько 30 активістів з прапорами України та «Правого сектора», які вимагають відсторонити Труханова від посади й ув’язнити. Неподалік від них перебуває близько 20 молодих хлопців, які стверджують, що прийшли «забезпечити порядок і щоб не було тиску на суд».

Ситуація наразі спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-