У розгортанні місії ООН на Донбасі географічної логіки бути не може - Клімкін

У розгортанні місії ООН на Донбасі географічної логіки бути не може - Клімкін

Укрінформ
 Україна ніколи не погодиться з російською логікою розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, яка передбачає лише охорону спостерігачів ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Албанії Дітміром Бушаті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо погодитися на російську логіку, яка хоче звести миротворчу місію до якоїсь охоронної кампанії. Що буде не допомагати, а насправді заважати місії ОБСЄ, і яка розміщуватиметься десь уздовж лінії дотику. Така логіка і така послідовність за визначенням для нас неприйнятна, і вона неприйнятна для наших друзів і партнерів",- сказав Клімкін.

Він додав, що Україна наполягає на розгортанні справжньої миротворчої місії і розміщенні її на всій території окупованого Донбасу.

«Ніякої географічної послідовності в цьому бути не може», - підкреслив Клімкін. 

Він зауважив, що звісно не йдеться про те, що місія зможе зробити все «за один день чи за один тиждень».

За словами Клімкіна, спочатку місія має розміститися на всій окупованій території і подбати про так звану важку безпеку, тобто, припинення обстрілів і відведення важкої зброї. На другому етапі передбачається реальний пошук зброї, забезпечення громадської безпеки і розгортання поліцейського компоненту, що означатиме реальне повернення окупованого Донбасу до нормального життя.

Читайте також: Клімкін пояснив, чому Україна не квапиться з резолюцією про миротворців

«І тільки після цього, я це абсолютно чітко підкреслюю, оскільки ми говоримо про певну послідовність, ми зможемо говорити про запрошення місії ОБСЄ з демократії і прав людини, яка зможе встановити, чи є умови для початку підготовки до виборів»,- наголосив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-