У Кишиневі пройде перша міжпарламентська конференція з питань регіональної безпеки

У Кишиневі пройде перша міжпарламентська конференція з питань регіональної безпеки

Укрінформ
Міжпарламентська Конференція «Республіка Молдова, Грузія і Україна: Східне партнерство і виклики безпеки» пройде 2 березня в Кишиневі. 

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду за підсумками засідання Бюро законодавчого органу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Україна, Молдова і Грузія стикаються сьогодні з такими серйозними викликами для безпеки, як сепаратизм, дезінформація, зовнішнє втручання в політичні процеси, що відбуваються в наших країнах. У нас спільні цілі і прагнення - європейська інтеграція та проведення реформ, що відповідають європейським стандартам. Конференція, яка, сподіваюся, стане щорічною, буде прекрасною платформою для пошуку механізмів співпраці і взаємодії у сфері регіональної безпеки та оборони», - зазначив Канду.  

За словами Канду, настав час об'єднати зусилля у сфері безпеки для протидії гібридним загрозам, які підривають демократичні основи наших країн. 

Читайте також: Прем'єр Молдови вважає ОБСЄ ключовим гравцем Придністровського врегулювання

Конференція проводиться за ініціативи голів парламентів Молдови (Андріан Канду), України (Андрій Парубій) і Грузії (Іраклій Кобахідзе) в партнерстві з Атлантичною Радою. 

Свою участь у форумі вже підтвердили представники Європарламенту, Конгресу США, колишній заступник Генсека НАТО Александр Вершбоу, Директор Євразійського Центру Джон Хербст, виконавчий віце-директор Атлантичної Ради Деймон Вілсон, а також інші відомі міжнародні експерти й політологи.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-