Уряд схвалив законопроект про засади адміністративно-територіального устрою

Уряд схвалив законопроект про засади адміністративно-територіального устрою

Децентралізація
Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проект закону про засади адміністративно-територіального устрою України та направить його на розгляд Верховної Ради.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 21 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В цьому законі ми чітко визначити, яким чином кореспондентуються повноваження того чи іншого рівня: місто, селище, село, в складі якого формується громада. Ми також визначаємо, що є базове - це громада. Зараз ми йдемо по реформі децентралізації, де є потужна громада, яка має повноваження впроваджувати якісні відносини, якісні сервіси в охороні здоров'я, в освіті", - сказав віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, за час незалежності сільське населення зменшилося, а кількість громад зростала, але вони були неспроможні і їх можливості були зменшені.

Читайте також: Створення тергромад дало щорічне зростання фінансів і робочі місця — Зубко

"Те, яким чином далі проводити реорганізацію громад, яким чином будуть відноситися населені пункти до категорії селищ чи міст, як будуть врегульовувати свою діяльність - в цьому законі ми пропонуємо", - додав Зубко.

Він наголосив, що ухвалення цього закону дозволить вирішити ряд надзвичайно важливих питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-