Система е-урядування вже дає позитивні результати - Саєнко

Система е-урядування вже дає позитивні результати - Саєнко

Укрінформ
Нова система електронного урядування вже демонструє позитивні результати.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко під час конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість громадян не хочуть контактувати з державними службовцями і хочуть не виходячи з дому отримати всі необхідні послуги та сервіси. Мені здається, що уряд, коли створив два роки тому агентство з електронного урядування, точно не помилився. Робота цього агентства - це успіх. Завдання цього органу полягає у відновленні довіри до влади, відкритті доступу до використання сучасних технологій, забезпечення прозорості роботи державних службовців"- сказав Саєнко.

Він нагадав, що нині усі міністерства, відомства, обласні та районні державні адміністрації? вже працюють у внутрішній системі електронного документообігу. "інноваційність? та впровадження нових технологій дасть можливість прискорити стрибок до досягнення тих результатів та цілей, які стоять перед нами", - сказав урядовець.

Саєнко переконаний, що змінити систему державної служби цілком реально, і уряд уже працює над цим.

"Є підтримка Європейського Союзу, нам вдалося уже створити максимально прозорі умови для того, щоб прийшли на держслужбу професіонали. Ми створили єдиний веб-портал, куди можна подати документи з будь-якої точки України, ми залучаємо найкращих міжнародних рекрутерів до пошуку (кандидатів) на державну службу", - розповів він.

Читайте також: Омелян: Усі відносини «держава-бізнес» перейдуть в е-формат вже цьогоріч

За словами міністра, 2018-ий - це перший рік, коли влада презентує систему оцінювання якості роботи державних службовців.

Він не має сумніву, що все це дасть конкретні позитивні результати, бо влада має чітке розуміння того, що потрібно зробити.

У роботі конференції також беруть участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр закордонних справ Королівства Данія Андерс Самуельсен, члени уряду, керівники іноземних дипломатичних представництв, представники бізнесу, громадських і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-