Парубій сподівається на оновлення складу ЦВК у найближчі тижні

Парубій сподівається на оновлення складу ЦВК у найближчі тижні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент зможе найближчими тижнями обрати новий склад Центральної виборчої комісії.

Про це він заявив на конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що вже у найближчі тижні після проходження спецперевірки кандидатів у члени ЦВК ми зможемо у Верховній Раді України обрати новий склад Центральної виборчої комісії", - зазначив спікер.

Він підкреслив, що призначення нових членів ЦВК є складовою частиною комплексного реформування виборчої системи.

Голова ВР нагадав, що парламент ухвалив у першому читанні проект Виборчого кодексу, до якого подано близько 4,4 тисячі поправок від народних депутатів.

Читайте також: Парубій назвав пріоритетні питання на весняну сесію Ради

"Розгляд цього кодексу займе свій час і буде непростою дискусією в парламенті, але вважаю крок, який ми зробили, дуже важливим кроком для реформування усієї виборчої системи", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 5 лютого у Верховну Раду надійшло подання Президента щодо нового складу ЦВК. Одночасно Парубій дав доручення відправити всі документи кандидатів на спецперевірку, яка, за його словами, може тривати близько 20 днів.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-