Парубій назвав пріоритетні питання на весняну сесію Ради

Парубій назвав пріоритетні питання на весняну сесію Ради

Укрінформ
Верховна Рада 27 лютого розгляне першим питанням пленарного тижня включення до порядку денного сесії законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час виступу на конференції «Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першим же питанням, яке буде наступного пленарного тижня (розглядатися - ред.), це буде пропозиція включити його (законопроект - ред.) в порядок денний сесії, потім буде розгляд на комітеті», - зазначив спікер.

Він підкреслив необхідність якнайшвидше пройти розгляд цього законопроекту та врахувати між першим та другим читаннями рекомендації Венеціанської комісії.

«Хочу вам сказати, що вважаю дуже важливим, щоб ми змогли врахувати ті рекомендації Венеціанської комісії, які ми отримали після довгого аналізу», - підкреслив Голова ВР.

Окрім того, говорячи про пріоритети на весняну сесію парламенту, він назвав найголовнішою реформою, яку ще необхідно прийняти, реформу сектору безпеки. У зв'язку з цим спікер сподівається, що парламент найближчим часом зможе розглянути законопроект про національну безпеку.

Читайте також: Рада може розглянути подання ГПУ на Бакуліна за тиждень

«Для нас питання безпеки є питанням № 1, і тому одним з найперших законів, які, я вважаю, має прийняти Верховна Рада, - це закон про національну безпеку, який є результатом багаторічної роботи і українського сектору безпеки, і наших міжнародних радників... Я сподіваюся, що найближчим часом цей законопроект буде внесений у порядок денний Верховної Ради України і буде розглянутий», - зазначив Парубій.

Разом з тим відповідний законопроект ще не поданий на розгляд парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 19 лютого, у Києві постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман зазначив, команда у складі кількох експертів МВФ відвідала Київ з 12 по 16 лютого для обговорення технічних аспектів програми реформ, з наголосом, зокрема, на проекті законодавства щодо антикорупційного суду. Як підкреслив Люнгман, нині важливо, щоби влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту щодо антикорупційного суду і щоби при цьому були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов’язанням та рекомендаціям Венеціанської комісії Ради Європи.

15 лютого Парубій під час зустрічі у парламенті з групою експертів МВФ на чолі з керівником місії МВФ в Україні Рон Ван Роденом прогнозував ухвалення парламентом законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд» до травня.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-