Президент доручив зібрати документи до Гааги щодо військових злочинів РФ

Президент доручив зібрати документи до Гааги щодо військових злочинів РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив підготувати документи для позову до Міжнародного суду ООН щодо військових злочинів Росії.

Про це він заявив під час підписання розпорядження щодо представництва України в розгляді питання в Міжнародному арбітражному суді щодо порушення Конвенції ООН з морського права 1982 року, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент уточнив, що мова йде не лише про морське право, ліквідацію расової дискримінації, відповідальність за фінансування тероризму, а також він поставив завдання підготувати документи, які стосуються і військових злочинів”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні матеріали вже зараз збираються для підготовки позову до Міжнародного суду.

Президент нагадав, що чотири роки тому Росія незаконно анексувала Крим й боротьба за відновлення українського суверенітету та територіальної цілісності триває.

Читайте також: Україна позивається в Гаагу через порушення Росією Конвенції ООН з морського права

У цьому контексті він запевнив, що Україна зробила “безпрецедентну роботу” щодо захисту своїх юридичних позицій.

«Це стосується судових позовів в Міжнародний суд ООН в Гаазі з приводу порушення Російською Федерацією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму, Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Це стосується і порушення Російською Федерацією Конвенції ООН з морського права та низки інших міжнародних документів», - зазначив Глава держави.

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін зауважив, що у червні будуть меморандуми за Конвенцією про заборону расової дискримінації і про заборону фінансування тероризму.

«Те, що ми робимо - це всеохоплююча юридична спроба дістати Росію по всьому юридичному фронту. І головне, що Росія отримає не тільки покарання за порушення прав, Росія ще і за це заплатить», - наголосив Клімкін.

Міністр запевнив, що робота послідовно продовжиться і українська сторона має сильну команду, яка її буде представляти в рамках арбітражу і міжнародного суду.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко у понеділок підписав розпорядження про представництво України в розгляді Арбітражним Трибуналом Конвенції ООН з морського права щодо захисту інтересів України у зв’язку з порушенням Росією суверенних прав України в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

Захищати інтереси України буде заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-