Призначення Продана главою фіскальної служби оскаржили в суді

Призначення Продана главою фіскальної служби оскаржили в суді

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом колишнього заступника глави Державної фіскальної служби України Костянтина Лікарчука з приводу призначення виконувачем обов'язки голови служби Мирослава Продана.

Про це повідомляється на сайті суду. 

Лікарчук просить суд визнати протиправним і скасувати розпорядження Кабміну "Про призначення Продана М.В. виконувачем обов’язки заступника голови Державної фіскальної служби України". Водночас, позивач просить визнати протиправним і скасувати Розпорядження уряду "Про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державної фіскальної служби України на Продана М.В."

Відповідачем є Кабінет міністрів України.

Судове засідання призначено на 15 березня.

Читайте також: Насіров через суд хоче повернутися у крісло голови ДФС

У вересні 2015 року екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, який наразі перебуває під слідством, подав до Мінфіну пропозицію щодо звільнення заступника ДФС Костянтина Лікарчука начебто через підозру у корупції. Напередодні Лікарчук звинуватив Насірова, що той начебто має у власності квартиру в Лондоні, за адресою Лаймхарбор, 3. Квартира не внесена в декларацію та коштує 100 тис. фунтів.

У вересні ж Лікарчук був звільнений з посади заступника голови Державної фіскальної служби.

У березні 2017 року Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. У тому ж березні 2017 року Кабінет міністрів поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на заступника голови ДФС Мирослава Продана. На момент призначення Продан обіймав посаду заступника начальника Центрального офісу з обслуговування великих платників податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-