Вершбоу: Є повно доказів, що Росія воює на Донбасі

Вершбоу: Є повно доказів, що Росія воює на Донбасі

Укрінформ
Екс-заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що американські "Джавеліни" - це сигнал Росії про те, що їй доведеться заплатити чималу ціну, якщо розміщені на окупованому Донбасі танки "без маркування" використають для захоплення більшої території України.

Про це дипломат сказав в ефірі Эхо Москвы.

“Оскільки НАТО не захищає безпосередньо України, то нашим обов'язком є підтримка сторони, яка захищає себе саму. Але і «Джавеліни» та інші засоби є оборонним зброєю. Їм неможливо проводити агресію. Ви не можете захопити територію. Тому вони теж призначаються для стримування. Іншими словами це сигнал Росії, що якщо безліч танків, які розміщені в Донбасі буде використано для того, щоб захопити якнайбільше території України, то ціна, яку вона заплатить за це, буде дорожчою", - сказав він.

За словами Вершбоу, що хоча на Донбасі і "знаходиться безліч танків, які не мають російського маркування, але ми розуміємо, звідки вони".

Читайте також: Вершбоу приголомшений заявою Лаврова про невиконання Україною Будапештського меморандуму

“Насправді, йдеться про комбінації російських старших офіцерів, генералів та військовослужбовців, добровольців, які є ветеранами багатьох воєн і які вже загартовані в боях і місцевих новобранців, які в цілому, на жаль, становлять дуже велику силу. Тепер там навіть "Вагнер" воює у приватної компанії", - заявляє Вершбоу.

За його словами, Росія намагається переконати в тому, що це повністю місцеві сили.

“З відкритих джерел, з селфі, з соціальних мереж є повно доказів того, що Росія бере участь. І навіть самі офіційні церемонії, коли Путін нагороджує орденами генералів, які нібито родом з Луганська. Тому, з юридичної точки зору, як би ви це не маскували, це залишається агресією", - стверджує американський дипломат. Він також додає, що "один з великих успіхів російської пропаганди" полягає в тому, що вдалося переконати декого на Заході у тому, що цей конфлікт є наслідком внутрішнього протистояння, внутрішніх проблем.

“Ця війна вже давно закінчилася б, якби Росія не підтримала сепаратистів своїм військовим командуванням та озброєнням. І, якщо ви подивитеся на ті місця, які були звільнені від сепаратистів, наприклад, Слов'янськ, то різні групи населення мирно співіснують один з одним там. Тому, примирення можливе. І конфлікт затягується вже 4 роки головним чином завдяки російській агресії. Тобто в першу чергу нам потрібно бути чесними один з одним", -підсумував Александер Вершбоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-