Вершбоу озвучив дві причини, чому США надалі захищатимуть Україну

Вершбоу озвучив дві причини, чому США надалі захищатимуть Україну

Укрінформ
Росія порушила елементарні правила міжнародного правопорядку анексією Криму, а також неоголошеною війною на сході України.

Про це екс-заступник генсекретаря НАТО Олександер Вершбоу сказав в ефірі Эха Москвы.

За словами дипломата, США не залишаться осторонь цих проблем як мінімум з двох причин.

“Якщо говорити про географічні дистанції, то Україна, з нашої точки зору, безпосередньо примикає до наших країн НАТО. А для нас НАТО – це наша безпека. Це безпека наших союзників, це наша безпека. Але окрім географії сам факт того, що Росія анексувала Крим, що є кричущим порушенням, як ми вже говорили, міжнародних кордонів, прецедентом, і також неоголошена війна на сході України, це порушення елементарних правил міжнародного правопорядку", - говорить Вершбоу.

Найбільшим ударом по відносинах США і Росії був той факт, що РФ "вирішила викинути на сміття збірник принципів", що існував з часів Другої світової війни і підписання Гельсінського акту.

Перший крок до відновлення довіри до Росії, за словами дипломата, це знайти вирішення донбаської проблеми. У зв'язку з цим він згадав статтю вченого з ІМО у «Російській газеті», положення якої могли б бути взяті за основу для вирішення цього питання.

Читайте також: Вершбоу: У довгостроковій перспективі РФ повинна буде повернути Крим

“Вони припускали б призначення міжнародних миротворчих груп на території Донбасу; передачу цієї території під міжнародний контроль, зниження напруженості та повернення біженців і проведення виборів, на які не могли б вплинути ані російські збройні сили, ані українські. Тобто іншими словами тільки міжнародні миротворчі сили, тільки міжнародні війська повинні бути присутніми. Ніяких більше збройних формувань, очолюваних бандитами типу Захарченка. Це могло б стати першими кроками для відновлення зруйнованих відносин між Заходом і Росією", - упевнений Вершбоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-