Екологія вперше за роки незалежності стала пріоритетом державної політики  - Семерак

Екологія вперше за роки незалежності стала пріоритетом державної політики - Семерак

Укрінформ
Об’єднання уряду та парламенту навколо вирішення екологічних проблем  свідчить про безповоротний шлях до кардинальної зміни екологічної свідомості українців.

Про це заявив сьогодні, коментуючи результати роботи уряду України в 2017 році, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Ми прийняли ряд  важливих документів, які стратегічно змінять підхід в Україні до вирішення проблем довкілля.  Нам також вдалося виконати значну кількість  взятих на себе міжнародних зобов’язань та увійти в десятку лідерів  міжнародної кліматичної політики», - сказав Семерак.

Зокрема, за словами  міністра, Україна виконала всі зобов'язання, пов'язані з внесками до Чорнобильського фонду «Укриття». Схвалено План заходів Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату в період до 2030 року та Концепцію реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього середовища.  Українська економіка поступово  почала переорієнтовуватися на модель сталого розвитку. В країні  стали активніше говорити про  важливість швидкого впровадження зелених енергоощадливих  технологій.

Семерак підкреслив, що завдяки роботі команди Мінприроди вдалося  припинити  ганебні справи про порушення  5 міжнародних угод.

«Ми вийшли з non-compliance по Кіотському протоколу, покинули список порушників Оргуської конвенції, Договору про Енергетичне Співтовариство, наздогнали відставання від графіка впровадження горизонтальних Директив Угоди про асоціацію, вийшли на дорожню карту для закриття справ проти України в рамах Конвенції Еспо», - поінформував Семерак.

Читайте також: Китай створить глобальну мережу "великих даних" для вивчення Землі

Він також розповів, що важливим досягненням року стало ухвалення урядом України  Національної стратегії управління відходами - першого документу за всі роки незалежності, який визначає чітку державну політику поводження зі сміттям у найближчі 10 років.

Днями Посол Євросоюзу Хюг Мінгареллі, коментуючи результати України у  впровадженні Угоди про асоціацію, відзначив прогрес держави у  сфері довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-