Уряд схвалив план заходів з інформування про євроатлантичну інтеграцію

Уряд схвалив план заходів з інформування про євроатлантичну інтеграцію

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік.

Рішення ухвалено на засіданні у середу без обговорення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначили в урядовій прес-службі, ухвалення документа має забезпечити ефективне інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

“Мета - підвищити рівень підтримки українцями державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівень довіри до НАТО як до інституції, що відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки”, - ідеться у повідомленні.

За словами віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, це дуже важливе рішення контексті протидії російській пропаганді.

“Та окрім спростування ще радянських і нових російських міфів про НАТО, у нас багато роботи з роз’яснення суті Північноатлантичного альянсу. НАТО – це не лише армія. НАТО – це права людини, верховенство права, освіта, екологія”, - підкреслила урядовець.

На її думку, те, що за результатами соціологічних досліджень більшість українців підтримують вступ України до НАТО, є радше емоційною підтримкою на тлі російської агресії, тому необхідна інформаційна робота, яка допомогла би перетворити цю підтримку на усвідомлену та обгрунтовану розумінням діяльності Альянсу.

Читайте також: Уряд затвердив Річну програму Україна-НАТО

За даними прес-служби, у плані містяться конкретні заходи, розраховані на різні цільові аудиторії та охоплюють усі регіони України. Їх фінансування у 2018 році передбачене в рамках бюджетної програми “Здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері”, за якою Державним бюджетом на 2018 рік Держкомтелерадіо визначені відповідні видатки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-