Агресія проти України зашкодила інтересам Росії - Пономарьов

Агресія проти України зашкодила інтересам Росії - Пономарьов

Укрінформ
Екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що голосував проти приєднання Криму до складу РФ, тому що вважав, що це зашкодить інтересам Росії і призведе до міжнародної ізоляції РФ.

Про це він заявив під час допиту в Оболонському райсуді, де проходить розгляж справи про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважав і продовжую вважати зараз, що акт агресії проти України був вкрай шкідливим, з точки зору інтересів моєї країни, таким, що порушував закони моєї країни і таким, що порушував інтереси громадян. Я вважав, і на жаль, це виявилося правдою, що це призведе до міжнародної ізоляції Росії, глибокої економічної кризи, погіршенню зв'язків з Україною, яка була одним з головних торгових партнерів, і врешті-решт - до відкритого збройного конлікту, який пізніше і відбувся в 2014 році на Донбасі. Для мене це було зрозуміло, тому я і прийняв рішення голосувати проти", - сказав Пономарьов, відповідаючи на запитання прокурора щодо голосування 20 березня 2014 року щодо питань входження Криму в склад РФ.

Читайте також: Нічна нарада і "замах" на Путіна: Пономарьов розказав про запуск анексії Криму

Як повідомлялося, Росія анексувала Крим на початку 2014 року.

Державна Дума Росії ратифікувала договір про прийняття до складу Російської Федерації "республіки Крим та міста федерального підпорядкування Севастополя". На підтримку закону проголосували 443 депутати, один висловився проти - депутат від "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов.

Міжнародне співтовариство не визнає анексії українського півострова.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-