Війни у чотирьох країнах демонструють всю агресивну сутність Кремля - Порошенко

Війни у чотирьох країнах демонструють всю агресивну сутність Кремля - Порошенко

Укрінформ
Протягом останніх півстоліття у світі відбулося понад 100 воєн і військових конфліктів, у більшості з яких українці також брали участь на догоду російським імперським амбіціям.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Понад сто разів протягом останніх п’ятдесяти років в різних куточках планети спалахували війни та воєнні конфлікти різної інтенсивності. Вони точилися далеко за межами бездержавної на той час України, та у більшості з них брали участь і наші співвітчизники-українці. На догоду імперським амбіціям колишнього СРСР наші земляки втрачали свої життя й здоров’я", - сказав він.

Порошенко висловив переконання, що усвідомлення цього наприкінці восьмидесятих років минулого століття стало одним із каталізаторів руху за незалежність Української держави.

Читайте також: Порошенко обговорив з Путіним звільнення заручників - ЗМІ

Президент наголосив, що після агресії СРСР в Афганістані була російська агресія проти Придністров’я, Молдови, Грузії, тепер проти України, Сирії.

Усе ці події, за його словами, яскраво демонструють сутність колись радянської, а тепер російської імперій.

"У цьому – вся агресивна сутність Москви", - підкреслив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-