Чалий назвав чотири причини того, що сталося з Україною в 2014 році

Чалий назвав чотири причини того, що сталося з Україною в 2014 році

Укрінформ
На сьогодні ключову роль у вирішенні конфлікту на сході України повинна відігравати дипломатія, а не армія. 

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України, перший заступник міністра закордонних справ 1998-2001, 2003-2004 рр. Олександр Чалий під час круглого столу "Конфлікт на Донбасі у 2018 році: заморозити не можна врегулювати". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я категорично проти, коли дехто з кореспондентів чи вчених каже, що конфлікт на Донбасі - це результат 25-річної роботи. Ні, хлопці, поки ми відповідали за зовнішню політику, все було нормально. Тому що ми керувались здоровим глуздом  і законами геополітики. І в цьому контексті мене не влаштовує, що сьогодні всі сподіваються тільки на силовий компонент, на армію. Для такої країни як Україна, яка не є великою державою за визначенням, ключовою повинна бути не армія, а дипломатія", - заявив він.

Чалий також зазначив, що ситуацію, що виникла на Донбасі, необхідно розглядати системно.

"Є чотири причини того, що сталося з Україною в 2014 році:  геополітичний конфлікт між колективним Заходом і Росією, геоекономічна війна за нашу країну між ЄС та Росією, постколоніальна суперечність між Україною та Росією,  а також відсутність єдності і протиріччя в українському суспільстві", - відповів він.

На думку дипломата, активно обговорюються сьогодні лише останні дві версії - глобальний конфлікт Україна-Росія та окремі питання внутрішніх конфліктів.

Також  Чалий зазначив, що наразі в Україні реалізовується найгірша стратегія з усіх можливих сценаріїв врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Найгірша стратегія - це та, яку ми реалізовуємо з 2014 року - ні війни, ні миру. Одне кажемо, друге робимо, третє обіцяємо. Ця стратегія хибна для України, тому що кожен день на лінії розподілу вбивають наших людей. Кожен день вбивають людей і з тої сторони - і це поглиблює наші розбіжності", - додав він.

Читайте також: Тука пропонує Україні диктатуру сьогодні "заради демократії в майбутньому"

З можливих стратегій врегулювання конфлікту на сході України дипломат відмітив стратегію "холодного миру", яка передбачає дотримання Мінських домовленостей в повному обсязі, а також стратегію "холодної війни", що в свою чергу базується на вимушеному тимчасовому розділенні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-