Фріз: Угорщина допомагає Росії руйнувати НАТО зсередини

Фріз: Угорщина допомагає Росії руйнувати НАТО зсередини

Укрінформ
Голова Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фриз прокоментувала блокування Угорщиною проведення засідання комісії Україна-НАТО з питань оборони.

Про це вона написала у Facebook.

Фріз переконана, що така поведінка не може бути обумовлена суперечками навколо «освітнього» закону.

“Українська сторона пропонує та готова до вирішення таких питань в форматі переговорів в дусі міжнародного права, Європейської Хартії регіональних мов або мов меншин із механізмами Річної національної програми співробітництва з НАТО. Втім, слід визнати, що позиція Угорщини, яка вдалася до фактичного шантажу, є не тільки контрпродуктивною, але й такою, що підриває безпекову ситуацію в Європі”, - пише вона.

Читайте також: Освітній закон: у МЗС розповіли про "особливості угорської дипломатії"

Депутат зазначає, що спроби Будапешту блокувати зустрічі Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони є небезпечною практикою змішування двосторонніх гуманітарних питань з питаннями безпеки та оборони цілого регіону

“Таким чином Угорщина не тільки опосередковано сприяє послабленню зусиль НАТО з мінімізації регіональних ризиків, але й сприяє політиці Росії з руйнації Організації Північноатлантичного договору зсередини”, - наголошує Ірина Фриз.

За її словами, Україна завжди відкрита до переговорів та вирішення спірних питань у дусі Альянсу – за столом переговорів.

“Сподіваюся, що Будапешт відмовиться від політики шантажу з ознаками територіальних претензій до території суверенної України”, - резюмує вона.

Раніше датою засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони було орієнтовно визначено 14 або 15 лютого. Під час засідання очільник МОУ представив би свої думки міністрам країн-партнерів. Проте Угорщина застосувала право вето і заблокувала цю зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-