Суд зняв з депутата Полякова зобов'язання носити електронний браслет

Суд зняв з депутата Полякова зобов'язання носити електронний браслет

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання носити електронний браслет щодо народного депутата Максима Полякова - одного з фігурантів "бурштинової справи". 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Петро Бойко.

"Суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо продовження запобіжного заходу у вигляді електронного засобу контролю", - сказав він.

За словами захисника, при цьому суд залишив за Поляковим зобов'язання з'являтися до детектива, прокурора чи до суду на перший виклик, не спілкуватися зі свідками, здати паспорти органам досудового слідства і не виїжджати за межі України без дозволу.

Читайте також: Холодницький сказав, як просувається розслідування "бурштинової справи"

Як повідомлялося, Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня 2017 року Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру. 

21 липня Солом'янський суд Києва визначив запобіжний захід депутату Максиму Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі гривень з обов'язком носіння електронного засобу контролю.

Депутат 25 липня вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень, однак відмовився вдягнути електронний браслет. Через це на початку вересня Солом'янський райсуд Києва спрямував цю заставу у дохід держави і призначив йому нову - у розмірі 608 тисяч гривень.

Керівник САП Назар Холодницький 8 лютого заявив, що планує направити до суду "бурштинову справу" уже в лютому-березні поточного року. За його словами, наразі у цій справі завершуються останні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-