Гройсман: Сам дав би деяким чиновникам довічне за корупцію

Гройсман: Сам дав би деяким чиновникам довічне за корупцію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що створення і запуск роботи антикорупційного суду означатиме розвиток України.

Про він написав у Twitter.

"Коли в Україні буде перший вирок антикорупційного суду - тоді буде розвиток країни. Я би особисто дав деяким чиновникам довічне за корупцію", - заявив Гройсман.

Він додав, що створено ефективне законодавче поле для боротьби з корупцією, але не вистачає одного елементу - антикорупційного суду.

"Я буду боротись за його створення", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Читайте також: Холодницький сумнівається, що Антикорупційний суд запустять цьогоріч

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

Народні депутати поки що не включили цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-