Польський закон не означає початок

Польський закон не означає початок "ворожнечі" між Варшавою і Києвом – Кравчук

Укрінформ
Ухвалений польський закон про заборону "бандерівської ідеології" не має призвести до погіршення відносин між Україною та Польщею. 

Таку думку в інтерв’ю телеканалу "112 Україна"  висловив перший Президент України Леонід Кравчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей закон, який прийнятий в Польщі, викликав непорозуміння не тільки в Україні, а й у світі. Закон прийнятий, він діє - за це відповідальність несе польська сторона. Але прийняття закону не означає, що ми маємо згорнути стосунки між Польщею та Україною, ми маємо їх розвивати, шукати аргументи, історичні факти, які або підтвердили або спростували деякі позиції, які є в Польщі. Це процес не одного дня, але прийняття закону Польщею не означає, що почався етап "ворожнечі" між Польщею і Україною", - сказав Кравчук.

Читайте також: Розенку у Варшаві обіцяють роз’яснити суть "історичного" закону

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила заяву про засудження ухвалення Сеймом і Сенатом Польщі змін до закону про Інститут національної пам’яті, яким, зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-