Наливайченко розповів про жорсткі вказівки Турчинова на початку агресії РФ

Наливайченко розповів про жорсткі вказівки Турчинова на початку агресії РФ

Укрінформ
У лютому - на початку березня 2014 року, до президентських виборів Олександру Турчинову про роботу СБУ щодо протидії російській агресії звітували першому.

Про це під час допиту в Оболонському райсуді заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Олександра Турчинова - щоночі, щоденно отримували від нього, я - після призначення на посаду, жорсткі вказівки протидіяти сепаратистам, російській агентурі і т. д. Йому першому ми звітували до виборів в травні 2014 року про всі перші результати нашої діяльності. Я як голова СБУ відчував тільки одне - постійна жорстка позиція протидії російській агресії", - наголосив Наливайченко. 

Читайте також: Лист Януковича: Наливайченко припускає, що Путін хотів світу "замилити очі"

За його словами, до СБУ Турчинов видавав тільки такі накази. "Інших, навіть особистих розмов, не було часу вести, він і не вів", - сказав Наливайченко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу  України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-