Парубій закрив Раду. Підсумки дня

Парубій закрив Раду. Підсумки дня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання у вівторок, 6 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав спікер.

Сьогодні Верховна Рада відмовилась ухвалити проект постанови № 7163-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 січня 2018 року про прийняття в цілому проекту Закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Таким чином, голові ВР відкрито шлях до підписання ухваленого законопроекту та передання його на підпис Президентові Петру Порошенку.

Читайте також: Рада засудила польський закон про заборону "бандерівської ідеології"

Водночас український парламент прийняв заяву про засудження ухвалення Сеймом і Сенатом Польщі змін до закону про Інститут національної пам’яті, яким, зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів".

Крім того, Рада ухвалила закон, спрямований на забезпечення спорудження на земельних ділянках в районі Алеї Героїв Небесної сотні у місті Києві меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної сотні.

Парламент також усунув неузгодженості у тексті ухваленого закону про реінтеграцію Донбасу.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: депутати спробують внести технічні правки у закон

У повторному другому читанні депутати проголосували за ухвалення закону, який передбачає створення та ведення Кредитного реєстру Національним банком, а також закону про вдосконалення регулювання відносин, які пов’язані із створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Водночас Рада відхилила у першому читанні законопроекти 7363, 7363-1 та 7363-2, за якими мала намір передати ОТГ повноваження із розпорядження держземлями за межами населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-