Законопроект Порошенка скасовує декларації для активістів — представник Президента

Законопроект Порошенка скасовує декларації для активістів — представник Президента

Укрінформ
Законопроект Президента Петра Порошенка щодо декларування доходів громадських активістів передбачає скасування е-декларацій активістів-фізосіб та збільшення порогу доходів для звітування представниками громадських організацій.

Про це написала представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко у Facebook.

“По е-декларуванню в Адміністрації Президента працювала робоча група, цими питаннями опікувався Дмитро Шимків (заступник глави АП - ред.). Був знайдений компроміс з громадськими активістами, що активісти-антикорупціонери як фізичні особи не мусять проходити таке е-декларування, а для громадських організацій буде збільшено поріг, від якого ГО мають звітувати”, - зазначила парламентарій.

За її словами, у разі ухвалення відповідного законопроекту кількість громадських організацій, які повинні будуть подавати фінансові звіти, зменшиться із нинішніх 77 тисяч у “кілька разів”.

Читайте також: Порошенко просить ВР негайно взятися за створення Антикорупційного суду

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-