Україна представить у ПАРЄ доповідь про захист прав адвокатів

Україна представить у ПАРЄ доповідь про захист прав адвокатів

Укрінформ
Україна представить у ПАРЄ доповідь щодо принципів і гарантій прав адвокатів, захисту прав адвокатів у 47 країнах-членах Ради Європи.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник голови Постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат Георгій Логвинський. 

«Я вийшов з ініціативою: розробити й ухвалити резолюцію щодо принципів і гарантій прав адвокатів. ПАРЄ мою ініціативу підтримала, і мене призначили доповідачем з цього важливого питання – захисту прав адвокатів у 47 країнах», - розповів Логвинський.

Окрім того, в ПАРЄ прийняли рішення розробити конвенцію про права адвокатів, підготовка якої займе кілька років. 

Читайте також: Україна заявить в ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ про незаконність “виборів Путіна” у Криму

«У нас є конвенції по журналістах, по суддях, багато різних конвенцій і міжнародних угод, але відносно адвоката такого документа не було. Тому ПАРЄ прийняла рішення про необхідність розробки конвенції, яка регламентує права і обов'язки адвокатів, яка є обов'язковим документом. Але цей шлях трохи задовгий – кілька років роботи», - розповів депутат.

Як пояснив Логвинський, саме через те, що процес розробки конвенції досить тривалий, він виступив з ініціативою про розробку і ухвалення резолюції. Хоча це і не дуже швидкий процес – приблизно рік.

«Як правило, має пройти не менше року. Ми ж повинні опитати всі країни, з'ясувати їхні проблеми, провести зустрічі, вивчити факти. Це дуже копітка робота, де будь-який рядок, будь-яке слово мають свою вагу», - пояснив юрист.

Як відомо, на зимовій сесії ПАРЄ ухвалили резолюцію за результатами доповіді "Гуманітарні наслідки війни в Україні".

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-