Геращенко впевнена, що Путін не піде з Донбасу найближчим часом

Геращенко впевнена, що Путін не піде з Донбасу найближчим часом

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко переконана, що президент Росії Володимир Путін не має наміру найближчим часом виводити війська з Донбасу.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Насправді Путіну потрібні не Донбас і не Крим. Його антиукраїнська політика - створення пострадянської імперії, і Україна для нього в цій будівлі - головний камінець. У мене як у людини, яка глибоко занурена в політичний та переговорний процес, немає сумнівів, що Путін не збирається йти з Донбасу найближчим часом. Його мета - замороження конфлікту, і він використовуватиме цю тему для подальшої дестабілізації ситуації в Україні", - сказала Геращенко.

Вона спрогнозувала, що Путін розбурхуватиме ситуацію в Україні до виборів - і парламентських, і президентських.

Читайте також: Чубаров сказав, як піддати Путіна повній персональній ізоляції

На думку першого віце-спікера, саме через це на перший план виходить тема миротворчої місії на Донбасі. Вона нагадала, що над цим питанням наразі працюють Президент України,  Міністерство закордонних справ. Однак, на її думку, депутати також мають допомогти дипломатам у цьому сенсі і на всіх двосторонніх зустрічах доносити питання необхідності миротворчої місії, яка матиме широкий мандат на всій окупованій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-