Угода про асоціацію з ЄС: Геращенко нагадала Раді, що

Угода про асоціацію з ЄС: Геращенко нагадала Раді, що "галочку" ставити зарано

Укрінформ
Якщо Україна хоче реально подати заявку на членство в Євросоюзі, парламент має виконати домашнє завдання з імплементації Угоди про асоціацію.

Про це в інтерв'ю газеті «Голос України» заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Особливої нашої уваги потребує імплементація Угоди про асоціацію. Парламент замало приділяє уваги цій роботі, таке враження, що цілі фракції і дуже багато депутатів уже поставили «галочку», начебто ми вже все виконали - Угода підписана, ратифікована і все, крапка. Це не так, бо ратифікація Угоди про асоціацію з Європейським Союзом робить євроінтеграцію частиною внутрішньої політики, і тепер наш прямий обов'язок - зміни українського законодавства», - сказала Геращенко.

У цьому контексті вона додала, що якщо Україна хоче реально подати заявку на членство в ЄС, то необхідно ретельно виконати домашнє завдання. «А ми відстаємо від виконання зобов'язань», - констатувала перший віце-спікер.

Читайте також: ЄС взяв курс на зближення із Західними Балканами

Вона повідомила, що залишається вирішити ще досить багато питань - від екології, сільського господарства до економіки та боротьби з корупцією. Геращенко підкреслила, що парламент повинен імплементувати наше законодавство до європейського, і тут непочатий край роботи. Вона акцентувала, що ми відстаємо, тоді як світ рухається динамічно. Але до цього в парламенті ставляться дуже легковажно, зазначила політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-