Клімкін пояснив французьким політикам важливість тиску на Росію

Клімкін пояснив французьким політикам важливість тиску на Росію

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін під час зустрічей з французьким політиками наголосив на важливості подальшого тиску на Росію для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за підсумками візиту глави зовнішньополітичного відомства до Франції.

"Під час зустрічі з головою комітету в закордонних справах Національних зборів Франції Маріелль де Сарнез міністр Павло Клімкін ознайомив співрозмовницю з безпековою ситуацією в Україні та наголосив на важливості збереження чіткої позиції міжнародної спільноти та подальшого тиску на Росію задля відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, у ході розмови з головою комітету у європейських справах Сенату Жаном Бізе український міністр детально поінформував французького сенатора про стан реалізації системних реформ в Україні, зокрема, виокремив основні завдання держави на найближчу перспективу.

Читайте також: Франція підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас

Клімкін привернув увагу до ситуації на території окупованого Криму й закликав французьких сенаторів запобігати будь-яким спробам легалізувати окупацію півострова.

Бізе запевнив, що Сенат Франції уважно спостерігає за розвитком ситуації в Україні й підтримує офіційну позицію Парижа щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Він також зазначив, що французькі сенатори і надалі критично сприйматимуть будь-які спроби окремих французьких політиків відвідувати Крим у порушення як законодавства України, так і міжнародних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-