Сімоненко заявляє, що ніколи не співпрацювала з окупаційною владою в Криму

Сімоненко заявляє, що ніколи не співпрацювала з окупаційною владою в Криму

Оновлено
Укрінформ
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, не допустити призначення якої суддею ВСУ закликала Президента Громадська рада доброчесності, заявила, що ніколи не співпрацювала з окупаційною владою.

Коментар Сімоненко щодо звернення Громадської ради доброчесності оприлюднений прес-службою Ради суддів України. 

"Заяви про нібито мої зв'язки чи співпрацю із країною, яка веде війну проти нашої держави та незаконно анексувала її частину, не відповідають дійсності та є маніпуляцією суспільної думки. Ті, хто робить гучні заяви, мали би знати, що у 2014 році, коли Крим та Севастополь були окуповані Російською Федерацією, усі бази даних, у тому числі й податкові, були нею привласнені. Вже у 2015 році окупаційна влада самовільно усім зареєстрованим у цих базах громадянам України присвоїла свої ідентифікаційні номери. В такій ситуації опинились усі кримчани, які зараз живуть в Україні та які змушені були покинути територію півострова за наслідками анексії", - йдеться в коментарі Сімоненко.

Читайте також: Президента закликають не допустити призначення Сімоненко суддею ВСУ

Також, ймовірно, заявляє вона, "можлива реєстрація мене як платника податків з паспортом громадянина України пов'язана з автоматичним відкриттям спадщини після смерті моєї матері, відповідно до законодавства країни-агресора".

"Проте, наголошую, я ніколи не зверталась з заявами та з проханнями, не співпрацювала з окупаційною владою і ніколи не співпрацюватиму", - заявляє Сімоненко.

За її словами, усі інші претензії від Громадської ради доброчесності були перевірені компетентними органами, і вона неодноразово надавала "вичерпні відповіді, за якими зроблені відповідні остаточні висновки".

Як повідомляв Укрінформ, Громадська рада доброчесності закликає Президента не допустити призначення Валентини Сімоненко суддею ВСУ - як особи, "яка співпрацює з окупаційною владою та фінансує збройні дії проти України".

У зверненні до Президента України члени ГРД, зокрема, заявили, що «Сімоненко Валентина Миколаївна, будучи суддею Верховного Суду України, вже після анексії Криму Росією та розв’язання війни на сході України, у 2015 році звернулася до «Межрайонной инспекции Федеральной налоговой службы №1 по г. Севастополю» із заявою про постановку на облік в податкових органах окупаційної влади Росії на території Криму. До заяви окупаційній владі нею було додано паспорт громадянки України, який їй було видано в 2015 році Дніпровським РВ ГУМВС України, що свідчить про те, що це звернення свідомо вчинено в час, коли вже тривала російська окупація Криму...”

Зокрема, у Раді доброчесності стверджують, що йдеться про можливе уникнення посадовцем декларування майна в окупованому Криму, приховування факту продовження ведення бізнесу і співпраці з окупаційною російською владою.

У грудні 2017 року активісти Громадської ради доброчесності заявили, що голова Ради суддів Валентина Сімоненко має тісні зв'язки з окупованими територіями і країною-агресором. Зокрема, за даними Ради, чоловік Сімоненко, з яким вона, ймовірно фіктивно, розлучилася, має бізнес у Криму, а рідна сестра є держслужбовцем на окупованому півострові.

Сімоненко з грудня 2010 року по листопад 2013 року працювала суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, 3 листопада 2013 року призначена суддею Верховного суду України. У червні 2014 року вона була обрана головою Ради суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-