Вимоги Росії про повернення в СЦКК є черговим фарсом - Фріз

Вимоги Росії про повернення в СЦКК є черговим фарсом - Фріз

Укрінформ
Висунуті Росією вимоги щодо повернення у СЦКК є черговим проявом цинізму та демонстрації повного ігнорування Мінських домовленостей.

На цьому наголосила на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз. 

“Щодо вимог Російської Федерації до повернення своїх представників у СЦКК. Росія вже має на Донбасі свій "мандат" - мандат окупаційних сил. Вимоги Кремля є черговим проявом цинізму та демонстрації повного ігнорування Мінських домовленостей. Це очевидне свідчення формування Кремлем умов для ескалації ситуації, продовження порушень припинення вогню, нападів на українські позиції”, - йдеться у повідомленні.

Фріз підкреслила, що безпеку російських представників СЦКК завжди гарантували російсько-окупаційні сили. “І нам не відомо жодних випадків конфліктів між російськими представниками СЦКК та бойовиками так званих “ЛНР-ДНР”. Такі випадки були непоодинокими щодо спостережної місії ОБСЄ, але жодного разу з представниками Росії”, - заявила вона.

Депутат наголосила, що вимоги РФ є “черговим фарсом та свідченням справжнього ставлення Кремля до міжнародних зобов'язань”.

Читайте також: Росія назвала умову повернення своїх спостерігачів до СЦКК

“Збереження напруги на Донбасі - є військово-політичною метою Росії, що прагне досягнення критичної втоми України від війни та зміни демократичного прозахідного курсу зсередини. Чергова спроба РФ "пропхати" до СЦКК представників маріонеткових псевдореспублік - це вже звична для нас політика РФ з повзучої легалізації російсько-окупаційної влади в ОРДЛО”, - додала Фріз.

Як повідомлялося, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив про умови повернення російських офіцерів до складу СЦКК. За його словами, СЦКК мусить мати “мандат, прописану і затверджену процедуру оформлення документів і порядок їх дій”. Крім того, в ньому мають бути представлені підконтрольні РФ незаконні збройні формування “ДНР/ЛНР”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-