Насіров прокоментував звільнення

Насіров прокоментував звільнення

Укрінформ
Роман Насіров вважає незаконним рішення уряду про його звільнення з посади голови Державної фіскальної служби.

Про це він написав у Facebook

"Вважаю рішення Кабміну про моє звільнення незаконним і нечесним. Так само, як і моє відсторонення торік. Було дивно дізнатися про розгляд цього питання зі ЗМІ. А ще дивніше, як і на підставі чого ухвалено таке рішення КМУ", - написав Насіров.

Він додав, що його з цим рішенням не ознайомили і не взяли в нього пояснень.

"А я би із задоволенням виступив і на засіданні уряду, розповівши колегам про те, що зроблено мною на цій посаді. В першу чергу зараз займусь доведенням своєї невинуватості за надуманим звинуваченням, а далі - докажу незаконність і необгрунтованість звільнення", - заявив Насіров.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо звільнення  відстороненого очільника ДФС Романа Насірова на підставі висновку Національного агентства з питань державної служби.

Читайте також: Кабмін звільнив Насірова

 25 січня Кабінет міністрів направив подання на звільнення відстороненого очільника ДФС Романа Насірова на перевірку до Національного агентства з питань державної служби.

17 січня міністр фінансів Олександр Данилюк порушив питання про звільнення Насірова через подвійне громадянство, що було підтверджено Британією. Гройсман тоді відповів, що чекає від Мінфіну офіційне подання, після чого Насіров буде звільнений.

18 січня Міністерство фінансів направило уряду подання про звільнення Насірова. Як вказується у документі, підставою для цього стала інформація, отримана від посольства Великої Британії в Україні про наявність у Насірова громадянства Британії.

Насіров, у свою чергу, заявив, що вважає незаконною ініціативу щодо його звільнення і подав до ГПУ заяву про вчинення злочину Данилюком.

У березні 2017 року главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова затримали у так званій "газовій справі Онищенка". За даними слідства, упродовж 2015 року він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Кабмін у березні 2017 року відсторонив Насірова від посади голови ДФС на час розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-