Кабмін запропонує Президенту звільнити голову Укроборонпрому

Кабмін запропонує Президенту звільнити голову Укроборонпрому

Укрінформ
Уряд з ініціативи Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана вирішив запропонувати Президентові звільнити з посади генерального директора Укроборонпрому Романа Романова.

Таке рішення ухвалено на засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зробив паузу для того, щоб людина сама визначилася та подала у відставку, але цього не відбулося, тому сьогодні я пропоную прийняти рішення уряду і подати Президенту клопотання про звільнення з посади генерального директора Укроборонпрому пана Романова", - сказав Гройсман.

Він додав, що після того як глава держави ухвалить рішення щодо звільнення Романова, планує звернутися до уряду якнайшвидше внести пропозицію щодо кандидатури нового очільника Укроборонпрому.

"За законом Кабмін подає, а Президент призначає або звільняє того, кого Кабмін розгляне та подасть Президенту на призначення, тому просив би підтримати це рішення в тому числі", - сказав Гройсман.

Уряд також ухвалив рішення про призначення членом наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" Ентоні Тетера.

Читайте також: Корупція в Укроборонпромі: за три роки звільнили 25 керівників підприємств

Як відомо, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 27 грудня запропонував керівнику Укроборонпрому піти у відставку через ситуацію з боргами із виплати зарплати на Миколаївському суднобудівному заводі.

Прем'єр-міністр 13 грудня доручив керівництву Укроборонпрому погасити борги із зарплати миколаївським суднобудівникам до 25 грудня. Однак у держкомпанії заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна". На думку Укроборонпрому, заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодовувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна". Самі ж вони погасити заборгованість працівникам заводу, яка зараз вже становить 61 млн грн, не можуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-