Суд у справі про держзраду Януковича перенесли – адвокат полетів до Москви

Суд у справі про держзраду Януковича перенесли – адвокат полетів до Москви

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича до 7 лютого.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання головуючий суддя зачитав заяву захисників щодо відкладення судового засідання, тому що адвокат Януковича Віталій Сердюк вилетів у відрядження до Москви через Мінськ, про що суду були надані відповідні квитки на літак.

Читайте також: Суд відмовився відкрити справу за скаргою адвоката Януковича

Також суддя уточнив, що у заяві зазначається, що адвокат Ігор Федоренко "тимчасово непрацездатний", а адвокати Богдан Біленко і Адріана Фозекош перебуватимуть у відрядженні у Корсунь-Шевченківському.

За словами прокурора ГПУ Руслана Кравченка, повторна неявка адвокатів до суду - це "черговий зрив судового засідання зі сторони захисту".

"Поведінка сторони захисту дійсно свідчить про порушення розумних строків розгляду даного кримінального провадження. В минулих судових засіданнях суд наголошував на необхідності планувати відрядження поміж судовими засіданнями, які заздалегідь призначені  і про які заздалегідь відомо стороні захисту... Суд вимушений вчергове оголосити у справі перерву - на 7 лютого на 10:00", - зазначив Дев'ятко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у  скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу  України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-