Суд відмовився відкрити справу за скаргою адвоката Януковича

Суд відмовився відкрити справу за скаргою адвоката Януковича

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва відмовив у відкритті провадження за скаргою адвоката екс-президента Віктора Януковича на ухвалу слідчого судді про залучення захисника з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У вівторок, 30 січня 2018 року, відбулося засідання в Апеляційному суді міста Києва з розгляду апеляційної скарги адвоката підозрюваного В. Януковича на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 11.12.2017 про залучення захисника з числа адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві для здійснення захисту при розгляді клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо В. Януковича. У відкритті апеляційного провадження адвокату підозрюваного В. Януковича відмовлено", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що Печерським районним судом міста Києва здійснюється розгляд клопотання слідчих Департаменту спецрозслідувань ГПУ про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Януковича в організації у складі організованої злочинної групи перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у м. Києві.

Уточнюється, що після судового засідання 8 грудня, в якому вирішено всі клопотання сторони захисту та частково їх задоволено, на стадії, коли для прийняття рішення по суті клопотання необхідним залишилось вивчити матеріали, долучені до матеріалів справи за клопотанням сторони захисту та вислухати позицію захисту щодо клопотання прокуратури, "захисники почали ігнорувати судові засідання, а адвокатське об’єднання, з яким у В.Януковича укладено договір про надання правової допомоги, не забезпечує прибуття вказаних, чи інших захисників з числа адвокатів адвокатського об’єднання, для здійснення захисту В. Януковича".

У відомстві поінформували, що з 11 грудня по 25 січня адвокатами AVERLEX без поважних причин пропущено 13 судових засідань з розгляду клопотання.

Читайте також: Охоронець Януковича розповів суду, що вивозили з Межигір’я перед втечею

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури столиці питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів колишнього президента Віктора Януковича Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка та Андріани Фозекош.

У жовтні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ передала до суду кримінальні провадження проти осіб, обвинувачених в організації розстрілів активістів Євромайдану. За словами генпрокурора, обвинувачення висунуто Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому голові СБУ Олександрові Якименку та іншим особам.

Генпрокуратура подала клопотання до Печерського райсуду Києва про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування щодо Януковича у справі про розстріли.

Тим часом в Оболонському районному суді Києва вже слухається справа за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-