Глава МЗС Італії запевнив Гройсмана, що Україна — завжди у полі зору

Глава МЗС Італії запевнив Гройсмана, що Україна — завжди у полі зору

Укрінформ
Італія була і залишається добрим партнером України, і Київ готовий поглиблювати і всебічно розвивати двосторонні відносини в політичній та економічній площині. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, інформує Урядовий портал.

«Італія - наш традиційний партнер. У нас багато спільного, і є можливість будувати добре спільне майбутнє», - сказав Гройсман.

Він подякував італійському уряду за постійну підтримку України щодо захисту територіальної цілісності та протидії російській агресії. Глава уряду підкреслив, що це питання набуває особливого значення в контексті головування Італії в ОБСЄ в 2018 році.

«Для моєї держави ситуація в Україні завжди в полі зору. Ми відзначаємо макроекономічний прогрес в Україні і бачимо виклики, перед якими стоїть ваша держава. Тож готові усіляко допомогти», - зазначив Альфано.

Також під час зустрічі сторони обговорили результати реформ в Україні і економічні плани уряду на 2018 рік. 

Гройсман запросив італійські компанії взяти участь у продажу активів, а також запропонував оцінити перспективи спільної реалізації проектів в промисловості та енергетиці. «Економіка зростає, і буде зростати, а ми запрошуємо італійську сторону до співпраці», - додав Прем'єр-міністр.

Читайте також: ОБСЄ на Донбасі та звільнення заручників: Клімкін провів переговори з Альфано

У свою чергу Анджеліно Альфано підкреслив, що останнім часом італійський експорт в Україну зріс на 20%, а український в Італію – на 24%. «Це хороші показники. І такими темпами наше партнерство швидко набуде ознак стратегічного. Ми розраховуємо на співпрацю в галузі інфраструктури, енергетики, інноваціях», - сказав Альфано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-