Ар'єв вважає, що “відкриті списки” не пройдуть друге читання у Раді

Ар'єв вважає, що “відкриті списки” не пройдуть друге читання у Раді

Укрінформ
Народний депутат від фракції БПП Володимир Ар'єв вважає, що у другому читанні за проект Виборчого кодексу, яким передбачається запровадження пропорційної системи з відкритими виборчими списками партій на парламентських виборах, може не знайти відповідної підтримки у сесійному залі.

Про це він сказав під час міжнародної конференції «Українські політичні партії на старті виборчої кампанії», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Воно (рішення за прийняття у першому читанні відповідного законопроекту - ред.) пройшло плюс-мінус на межі. Друге читання є набагато ризикованішим», - зазначив депутат.

За його словами, найбільший опір впровадженню нової виборчої системи чинитимуть саме депутати-мажоритарники.

«Як двічі мажоритарник, обраний в місті Києві, я мушу сказати, що опір Верховній Раді мажоритарників щодо переходу на будь-яку іншу систему надзвичайно великий, і він матиме ключовий вплив на ухвалення цього законопроекту, який зараз перейшов у друге читання», - підкреслив Ар'єв.

Читайте також: У БПП хочуть “апгрейду” нового проекту Виборчого кодексу

Окрім того, він висловив сподівання, що напередодні парламентських виборів Верховна Рада призначить нових членів Центральної виборчої комісії з урахуванням кандидатур, поданих від усіх фракцій і депутатських груп, представлених у парламенті.

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року народні депутати прийняли у першому читанні проект Виборчого кодексу, яким передбачається запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на парламентських виборах замість діючої змішаної виборчої системи.

За відповідний законопроект № 3112-1, авторства Андрія Парубія, Леоніда Ємця та Олександра Черненка проголосувала мінімально необхідна для прийняття рішення кількість депутатів — 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-