Манафорт мав свою людину в кожному міністерстві України - розслідування у США

Манафорт мав свою людину в кожному міністерстві України - розслідування у США

Укрінформ
Колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

Таких висновків дійшов у ході свого розслідування журналіст The Atlantic Франк Фоер, інформує hromadske.ua

.У його матеріалі розкриваються досі не відомі речі з біографії американського політтехнолога.

Фоер зазначає, що Манафорт вибудував з Януковичем дуже близькі стосунки. Вони часто грали в теніс, відвідували лазню. Манафорт змусив Януковича одягатись у такі самі костюми і навіть зачісувати волосся у такий самий спосіб.

«Манафорт навчив його, як усміхатись і як вести переговори. І він усе це робив тихо, із задніх сидінь. Він робив це дуже елегантно», - пише Фоер.

Водночас журналіст зазначає, що Манафорт дуже глибоко проник в українську політичну систему. «Пол мав свій окремий тіньовий уряд. У кожному міністерстві у нього була своя людина», - стверджує Фоер.

Зо його словами, колишній речник українського Міністерства закордонних справ Олег Волошин розповів Франку Фоеру, що Янукович слухав тільки Манафорта, у той час як аргументи урядовців він просто ігнорував.

Читайте також: Розслідування Мюллера підібралося до Трампа - WP

Автор розслідування також згадує, що Манафорт отримував від Януковича величезні суми грошей - більше, ніж коли-небудь до цього у своєму житті. Послуги політтехнолога часто, хоч і неохоче, оплачувались із кишень українських олігархів, лояльних до Януковича, пише американський журналіст.

Крім того, як стверджує Фоер, після Революції Гідності й повернення до Сполучених Штатів, Манафорт почав лікування у психологічній клініці в Арізоні через проблеми особистого характеру. Одна з його доньок навіть зізнавалась, що тоді її батько був на межі самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-