"Розкольники" з СПУ змовлялися з Сурковим і намагалися продатися Фірташу - Ківа

Укрінформ
Ілля Ківа стверджує, що є главою СПУ, а Петро Усенко не має ніякого відношення до партії, і його вигнали за спроби «продатися» олігарху Дмитру Фірташу.

Петро Устенко і його компанія, більше не мають ніякого відношення до Соціалістичної партії України та всі його заяви не мають юридичної сили – про таке Ківа заявив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ми зняли його з посади як лідера і вигнали їх з партії, ще місяць тому. Це рішення зріло давно. Ми спостерігали за його діяльністю – за переговорами з представниками Суркова, за його спробами продатися Фірташу», - пише Ківа.

За його словами, «сьогодні всі збори і заяви від цих аферистів є не більш ніж фейком і балаганном». До цього Ківа додав, Сергій Каплін ніколи не був членом і не належав до Соціалістичної партії України.

Читайте також: Депутат Каплін зі своїми прихильниками "вдерся" до Мін'юсту

У суботу в українських ЗМІ з'явилася інформація, що "під час спільного засідання політради та центральної контрольної комісії СПУ" Іллю Ківу виключили з лав Соціалістичної партії України і позбавили статусу голови цієї політсили.

Як відомо, до 2012 року Соцпартією керував Олександр Мороз, який передав повноваження глави СПУ Павлу Устенко. У 2014 році на позачерговому ХХ з'їзді СПУ Устенку висловили недовіру, і його змінив Микола Рудьковський. У серпні 2015-го Рудьковський був звільнений з посади на його прохання, а головою політсили назвали Миколу Садового.

У липні 2017 року радник глави МВС Ілля Кива заявив, що очолив Соціалістичну партію України.

1 жовтня прес-служба нардепа Сергія Капліна повідомила, що саме його обрали головою СПУ. Трохи пізніше Каплін у коментарі "Українській правді" звинуватив Киву в тому, що той забрав у Петра Устенко статут партії і незаконно зробив печатку. За словами Капліна, Ківа «незаконним шляхом» зайняв посаду керівника СПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-