У РЄ заохочують співробітників створювати проблеми українській делегації - Ар’єв

У РЄ заохочують співробітників створювати проблеми українській делегації - Ар’єв

Ексклюзив
Укрінформ
Через несплату Росією близько 50 млн євро обов’язкового внеску до Ради Європи в організації пояснюють працівникам, що зарплати не індексуватимуть через непоступливу позицію українців, а також дають завдання критикувати і створювати проблеми українській делегації.

Про це віце-президент ПАРЄ, очільник української делегації Володимир Ар'єв розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу. 

«Загалом, атмосфера у Раді Європі стає дедалі відміннішою від тієї, яку закладали засновники організації. Правам людини і захисту демократії стає некомфортно, як лише мова заходить про гроші. Зараз мені кілька людей сказали, що Україну намагаються зробити винною, бо ми стоїмо на перешкоді 50 млн євро від Росії», - повідомив Ар’єв.

Віце-президент ПАРЄ також вказав, що є внутрішня вказівка в РЄ протидіяти українській делегації.

Читайте також: Україна зупинила "бліцкриг" із повернення Росії в ПАРЄ - Ар'єв

«Секретаріату Ради Європи говорять, що індексування зарплат їм не відбувається через непоступливість українців. Дають завдання починати нас максимально критикувати і створювати проблеми. Уявляєте, не агресору-Росії, а Україні, яка є жертвою агресії», - наголосив глава української делегації.

На переконання політика, «ці візантійські ігрища погано закінчаться для Ради Європи».

Як відомо, виступаючи в перший день зимової сесії ПАРЄ, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що настав час для гармонізації відносин всередині РЄ та повернення "на борт" організації держав-членів.

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року за окупацію Криму і дестабілізацію ситуації на Донбасі. Москва заявила, що припиняє платити внески до Ради Європи у 2017 році через суперечку щодо повноважень російської делегації у ПАРЄ.

Повний текст розмови з віце-президентом ПАРЄ, очільником української делегації Володимиром Ар'євим читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-