Порошенко про створення Антикорупційного суду: Маю тверду політичну волю

Порошенко про створення Антикорупційного суду: Маю тверду політичну волю

Укрінформ
Незалежна антикорупційна інфраструктура, включно з Антикорупційним судом, потрібна не для міжнародних партнерів, а для України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на брифінгу за підсумками його участі у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я ще раз хотів би наголосити – питання створення незалежної антикорупційної інфраструктури, включно з Антикорупційним судом, є питанням мого пріоритету. Це потрібно не для Світового банку, не для Міжнародного валютного фонду, не для іноземних партнерів. Це потрібно для мене і для України", - заявив Порошенко.

Глава держави повідомив, що питання створення антикорупційної інфраструктури та забезпечення її незалежної, ефективної роботи, в тому числі створення Антикорупційного суду було обговорено під час двосторонніх зустрічей у Давосі. "У нас була дуже ретельна розмова про ситуацію з антикорупційними органами", - зазначив він.

Президент підкреслив, що був ініціатором створення таких органів. "Я вважаю, що ми маємо дуже ефективну позицію по створенню самих структур. Ніхто не має сумніву щодо того, що вони є незалежними", - сказав він.

Читайте також: Створення антикорупційного суду підвищить довіру до України в світі — Гройсман

"Я маю тверду політичну волю, яка була реалізована в тому, що я вніс до парламенту пропозицію по створенню Антикорупційного суду. І в рамках парламентських дискусій ми маємо знайти ті формулювання, які з одного боку – не протирічать українському законодавству і українській Конституції, не порушують українського суверенітету. Але забезпечують незалежність антикорупційної інфраструктури і забезпечують її ефективність", - наголосив глава держави.

"Це моя принципова позиція. І не маю жодного сумніву, що так вона і буде реалізована. Це було дуже схвально оцінено і підтримано всіма нашими міжнародними партнерами", - резюмував він.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-