Успішна Україна загрожує путінізму – американський експерт

Успішна Україна загрожує путінізму – американський експерт

Укрінформ
Успішна Україна становить загрозу не для сусідньої Росії, а для путінізму.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив колишній координатор політики санкцій Держдепартаменту США, нині провідний експерт "Атлантичної ради" Деніел Фрід.

"Росія прагне поразки України зсередини. Втім, успішна Україна не загрожує Росії, натомість вона загрожує путінізму", - наголосив експерт.

На його переконання, якщо українцям вдасться розвинути державу до європейського рівня, це продемонструє росіянам, що вони теж можуть цього досягти. І єдину причину власних невдач вони, врешті, побачать у незграбному керівництві в РФ.

"Отже, стратегічна мета американської політики відносно України полягає в тому, щоб дати вам можливість побудувати європейську державу. І якщо ви це зробите, це стане суттєвим стратегічним успіхом для всіх нас. Це велика справа", - підсумував експерт.

Читайте також: Російська агресія проти України стосується Заходу повною мірою - Деніел Фрід

Очікується, що у понеділок адміністрація США представить американському Конгресу так звану "Кремлівську доповідь" зі списком російських олігархів і високопосадовців, які формують вертикаль путінської влади. Дехто називає цей документ списком нових санкцій проти Росії. Доповідь представлять згідно із так званим законом CAASTA (Актом протидії противникам Америки через санкції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-