Російська агресія проти України стосується Заходу повною мірою - Деніел Фрід

Російська агресія проти України стосується Заходу повною мірою - Деніел Фрід

Укрінформ
Агресія Російської Федерації проти України повною мірою стосується Заходу.

По це в інтерв'ю Укрінформу заявив колишній координатор політики санкцій Держдепартаменту США, нині провідний експерт "Атлантичної ради" Деніел Фрід.

"На Заході дехто вважає, що російська агресія проти України не має нічого спільного з нами. Але вона (агресія РФ - ред.) стосується нас повною мірою. Сьогодні це стається з тобою, а завтра - зі мною", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що саме зараз багато росіян починають усвідомлювати, що Захід не такий слабкий, як вони вважали раніше.

"Я не хочу перебільшувати нашу роль. Українці, які захищають свою країну, заслуговують на повагу. Ви зробили більшу частину, ми лише допомогли", - сказав Фрід.

На його переконання, Україна отримала собі "додатковий час" ціною страшних жертв, ціною загибелі її громадян. Саме тому, вона повинна використати цей час для запровадження демократичних та ринкових реформ.

Читайте також: Американський експерт про санкції: Кремль не витримає вкриття "темного капіталу"

Як повідомляв Укрінформ, згідно з так званим законом CAASTA (Актом протидії противникам Америки через санкції), адміністрація США повинна представити Конгресу доповідь зі списком найбільш вагомих політиків і олігархів Росії з близького оточення Путіна. Передбачається, що цей перелік може стати основою для запровадження санкцій Конгресу США проти РФ. Раніше в американській адміністрації заявляли, що доповідь буде представлена 29 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-