Україна розраховує на подальшу підтримку Нідерландами санкцій щодо Росії - Порошенко

Україна розраховує на подальшу підтримку Нідерландами санкцій щодо Росії - Порошенко

Укрінформ
Україна розраховує на подальшу підтримку Нідерландами політики санкцій щодо Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі у Давосі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу підтримку Нідерландами політики санкцій щодо Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також висловив сподівання на тісне співробітництво в ООН, зокрема у контексті непостійного членства Нідерландів у Раді Безпеки ООН у 2018 році", - йдеться у повідомленні. 

У прес-службі поінформували, що співрозмовники скоординували зусилля, спрямовані на покарання винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній рейсу МН17 на Донбасі у липні 2014 року. 

Порошенко і Рютте також відзначили активізацію двосторонніх економічних відносин і констатували, що реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сьогодні вже дає позитивні результати як для українського, так і нідерландського бізнесу.

Глава держави подякував прем’єр-міністру Нідерландів за політичну солідарність та практичну допомогу Україні у протидії російській агресії і запросив відвідати Україну з візитом.

Читайте також: Президент Австрії: Прогресу у виконанні "Мінську" немає, санкції з РФ знімати не можна

Як відомо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії, а ракета запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-