Безумовне повернення Росії до ПАРЄ знищить авторитет асамблеї – Климпуш-Цинцадзе

Безумовне повернення Росії до ПАРЄ знищить авторитет асамблеї – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Безумовне та повне відновлення повноважень делегації Російської Федерації в ПАРЄ фактично знищить авторитет асамблеї та негативно вплине на Раду Європи в цілому. 

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні в рамках Світового економічного форуму в Давосі (Швейцарія), повідомляє Урядовий портал

"Ми стурбовані спробами створити умови для повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Україна не змириться з таким сценарієм. Відновлення участі делегації РФ в роботі ПАРЄ призведе до фактичного знищення авторитету асамблеї, поставить під сумнів легітимність її резолюцій та рекомендацій, негативно вплине на діяльність усієї Ради Європи", - сказала Климпуш-Цинцадзе. 

Читайте також: Повернення Росії в ПАРЄ підштовхне її до нових злочинів - представник Литви

У зв’язку з можливістю реалізації такого сценарію вона висловила сподівання на увагу Фінляндії до цього питання в контексті підготовки до головування Фінляндії в Комітеті міністрів Ради Європи.

Міністр закордонних справ Фінляндії у свою чергу зазначив, що попри те, що санкції проти РФ і російські контрзаходи створюють тиск на економічну ситуацію в його країні, у Фінляндії вважають надзвичайно важливими міжнародні відносини і верховенство права. "І якщо за їхнє дотримання є ціна, її необхідно платити", - зауважив він. 

Під час зустрічі також ішлося про ситуацію з порушенням прав кримських татар в окупованому Криму і необхідність продовження тиску на РФ задля звільнення українських політв’язнів. 

Фінляндія головуватиме у Комітеті міністрів Ради Європи з листопада 2018 по травень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-