У Раді прогнозують запуск Антикорупційного суду не раніше вересня

У Раді прогнозують запуск Антикорупційного суду не раніше вересня

Укрінформ
Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Ігор Попов допускає ухвалення парламентом закону про «Про Вищий антикорупційний суд» у травні, призначення перших суддів - не раніше вересня і розгляд судом перших справ - з кінця 2019 року.

Про це він сказав в ході круглого столу з обговорення законопроектів щодо створення Вищого антикорупційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Голосування в сесійній залі (за ухвалення закону - ред.) - це травень. А в травні перші два тижні - не пленарні. Потім формування комісії, подача кандидатур, їх розгляд і перші призначення можуть початись лише у вересні... Можемо очікувати на розгляд перших справ лише десь з кінця 2019 року», - зазначив Попов.

Читайте також: Антикорупційний суд: Порошенко певен - Рада розгляне проект на початку сесії

При цьому він наголосив на необхідності пошуку варіантів для пришвидшення запуску роботу суду, оскільки кінець 2019 року - «початок активної фази виборчої кампанії».

Окрім того, він зазначив, що усі законопроекти, зареєстровані в парламенті, будуть автоматично включені у порядок денний сесії на 1-му пленарному тижні нової сесії в лютому. Але, за його словами, «можуть бути проблеми із затвердженням повного порядку денного сесії». У зв'язку з цим депутат очікує на розгляд проектів про антикорупційний суд у першому читанні в останній пленарний тиждень лютого.

У квітні, на його думку, комітет узагальнить і складе порівняльну таблицю до другого читання.

Як повідомлялось, на минулому пленарному тижні 16-19 січня Верховна Рада тричі відмовлялась включати до порядку сесії законопроекти про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-