Порошенко і Волкер обговорили відновлення територіальної цілісності України

Порошенко і Волкер обговорили відновлення територіальної цілісності України

Укрінформ
Спецпредставник США з питань України Курт Волкер і Президент України Петро Порошенко обговорили активізацію міжнародних зусиль щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", – наголошується у повідомленні.

Читайте також: Волкер передумав їхати на Донбас через негоду

На зустрічі сторони висловили занепокоєння у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією положень мінських домовленостей.

"Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону", - повідомили в АП.

Читайте також: Муженко зустрівся з Волкером

Також Порошенко і Волкер відзначили звільнення українських заручників у кінці минулого року. Сторони привернули увагу до схвалення закону України про реінтеграцію окупованих територій, як елемента загальної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, відзначили пріоритетність мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-