Експерт назвала перешкоди на шляху України до реформ

Експерт назвала перешкоди на шляху України до реформ

Укрінформ
Україна змушена долати небезпечні виклики, але відступ у боротьбі з корупцією може загрожувати візовій лібералізації з Євросоюзом.

Таку думку висловила аналітик брюссельського Центру європейської політики (EPC) Аманда Пол на міжнародному круглому столі «Україна: перспективи на 2018 рік» у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж попередніх кількох місяців ми бачимо дії, які уповільнюють хід реформ, включаючи напади на антикорупційні органи України, особливо щодо НАБУ... За найгіршим сценарієм, продовження згортання антикорупційних зусиль несе ризик втрати Україною візової лібералізації. Звичайно, цього ніхто не хоче», - зазначила аналітик EPC.

Вона зазначила, що сьогодні на шляху реформ Україна змушена протистояти таким головним викликам, як російська агресія на Донбасі, російська кампанія з дезінформації, а також інші гібридні загрози, включаючи кібератаки.

«І третій виклик, можливо найбільш складний, - це протидія тим, хто протистоїть змінам у країні. На жаль, в Україні ще багато людей, які не хочуть перетворень. Вони хочуть, щоб країна залишалася корумпованою заради свого власного добробуту», - зауважила Пол.

Читайте також: У Євросоюзі назвали Антикорупційний суд "критичним питанням" для України

Брюссельський експерт визнала, що в Україні попередніми роками відбулися значні позитивні перетворення. Але, за її словами, «зробивши три кроки уперед, Україна іноді робить два кроки назад».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-