Геращенко розкритикувала

Геращенко розкритикувала "словоблуддя" навколо закону про реінтеграцію

Укрінформ
Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує справжній стан речей - окупацію частини України Російською Федерацією.

Про це в Фейсбуці написала перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Всі розмови, що він перекреслює мінські домовленості - це словоблуддя й спроби перекласти з хворої голови на здорову. Це щоденне порушення режиму тиші й постійні обстріли українських населених пунктів і позицій військових, вбивства наших солдатів і цивільного населення перекреслює мінські угоди, а не закон про реінтеграцію", - наголосила вона.

За словами Геращенко, мінські домовленості фіксуються в інших законодавчих актах, прийнятих парламентом, ( в тому числі й парламентом нинішнього скликання) . Зокрема, це й проголосовані в першому читанні зміни до Конституціі, й закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах, проголосований ще в вересні 2014, березні 2015 і пролонгований в жовтні 2017; й закон про амністію від вересня 2014.

Читайте також: У ЄС прокоментували закон про реінтеграцію Донбасу

"Закон про реінтеграцію не лише фіксує реальність - окупацію, вводить певну міжнародну термінологію, як то "ефективний контроль", але й направлений на вирішення низки гуманітарних питань, а отже - апріорі не вибивається з логіки мирного врегулювання ситуаціі на Донбасі", - зазначила перший віце-спікер Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-