Антикорупційний суд: депутат сказав, коли Рада не зможе проігнорувати голосування

Антикорупційний суд: депутат сказав, коли Рада не зможе проігнорувати голосування

Укрінформ
Законопроект про Антикорупційний суд буде автоматично включено до порядку денного наступної сесії, тому не було сенсу голосувати за його включення у четвер, 18 січня.

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець на своїй сторінці у Facebook 

"Насправді, включення до порядку денного законопроекту про Антикорупційний суд не має ніякого сенсу, адже він автоматично включається в порядок денний наступної сесії. Це мало б сенс у цей вівторок, тоді б комітет встиг його розглянути цього тижня, а в четвер це вже так...", - написав Ємець.

Тому, за його словами, наступного сесійного тижня народні депутати вже матимуть можливість розглядати закон про антикорупційний суд у профільному комітеті.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада тричі у четвер, 18 січня, відмовилась включити у порядок денний сесії президентський законопроект «Про Вищий антикорупційний суд» (? 7440). Водночас депутати також відмовилися включати до порядку денного чотири альтернативних законопроекти. 

Читайте також: МВФ нагадав Києву про зобов’язання щодо Антикорупційного суду

Президент Петро Порошенко 22 грудня вніс до Верховної Ради законопроект ? 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Згідно з календарним планом роботи парламенту, на 7 сесії Верховної Ради депутати працюватимуть у пленарному режимі лише у п'ятницю, 19 січня, а потім передбачається робота в комітетах та робота з виборцями. Водночас 8-ма сесія Ради відкриється 6 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-