Справа про держзраду: суд дозволив експертизу відео за участю Путіна і Шойгу

Справа про держзраду: суд дозволив експертизу відео за участю Путіна і Шойгу

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва оголосив перерву у розгляді справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича в державній зраді до 24 січня.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд оголошує перерву до 24 січня на 10:00. Після цього наступне засідання 25 січня на 10:00", - сказав Дев'ятко.

Під час засідання у четвер, 18 січня, суд допитав, крім співробітника Управління держохорони Віктора Резніченка, ще трьох свідків у справі Януковича з боку обвинувачення - також діючих співробітників УДОЄвгена Луценка, Руслана Михайленка та Віталія Нечитайла.

Ці свідки підтвердили маршрут переміщень Януковича з 21 по 23 лютого, який озвучував Резніченко, але менш деталізовано.

Вони також заявили, що їм невідомо про існування загрози життю Януковича з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Суд також призначив проведення портретознавчої експертизи та експертизи відеозвукозапису щодо відео за участю президента РФ Володимира Путіна, міністра оборони РФ Сергія Шойгу, командувача Чорноморського флоту РФ Олександра Вітка та псевдопрем'єра Криму Сергія Аксьонова, які були раніше досліджені в судових засіданнях як докази з боку обвинувачення.

Раніше у засіданнях в рамках цього судового процесу, коли адвокатом Януковича ще був Ігор Ляшенко, під час дослідження доказів, а саме - відеозаписів за участю Путіна, Шойгу та Аксьонова, Ляшенко зазначив, що ще потрібно довести, що на відео саме Аксьонов, Путін тощо. Про ці відео він висловлювався на кшталт "особа, схожа на Путіна" тощо. Згодом представники обвинувачення заявили клопотання про проведення необхідних експертиз - портретознавчої та експертизи відеозвукозапису, щоб встановити, що на цих відео дійсно Путін, Аксьонов тощо.

Згодом адвокати Януковича Віталій Сердюк, Ігор Федоренко та інші підтвердили, що підтримують необхідність проведення цих експертиз.

Читайте також: Перед втечею до Криму Янукович зустрівся з Ахметовим - екс-охоронець

"Суд ухвалив клопотання прокурора про призначення експертиз задовольнити... Доручити проведення експертизи експертам Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, м. Київ", - сказав суддя Констянтин Васалатій.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-