У законі про реінтеграцію врегульовані важливі гуманітарні питання - Ірина Геращенко

У законі про реінтеграцію врегульовані важливі гуманітарні питання - Ірина Геращенко

Укрінформ
У процесі обговорення в парламенті ухваленого 18 січня закону про реінтеграцію Донбасу було вдосконалено важливі гуманітарні норми.

Про це заявила журналістам у кулуарах парламенту перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається дуже важливим, що в рамках обговорення законопроекту було вдосконалено певні гуманітарні норми, тому що дійсно це неправильно ставитися до всіх людей, які залишаються на окупованій території, як до колаборантів. Це не є так. Користуючись нагодою, я хочу звернутися до громадян, які залишаються на окупованій території: "Ми ставимося до вас як до наших братів і сестер, які знаходяться зараз в окупації", - сказала Геращенко.

Вона додала, що в законі також закладено важливу норму, що Україна не визнає жодного документа так званих республік.

"Ми будемо враховувати тільки свідоцтва про народження і свідоцтва про смерть, що так само сприяє гуманітарному  вирішенню  тих питань, які існують сьогодні для громадян на окупованій території", - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: Парубій сказав, коли закон про реінтеграцію Донбасу направлять Президенту

Геращенко також акцентувала, що у законі є норми стосовно освіти молодих людей, які перебувають на окупованій території.

 Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 18 січня, ухвалила в цілому законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". За його ухвалення проголосували 280 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-